Selecteer een pagina
coaching & loopbaanontwikkeling

VOOR WIE

Voor individuen

Voor professionals en leidinggevenden die om wat voor reden dan ook (even) vastlopen in hun loopbaan, die voelen ‘dat er iets moet veranderen’. Urgente en concrete vragen kunnen zijn; Ik val steeds terug in oude gewoontes en hoe doorbreek ik die? Ik voel me gestrest en wil weer lekker in mijn vel zitten? Hoe kan ik in mijn huidige positie steviger functioneren? Of een vraag als wat wil ik nou echt?

Als coach bied ik een veilige omgeving waarin je je eigen verhaal kan vertellen. Door het stellen van vragen en door jou een spiegel voor te houden, maken we inzichtelijk met welke vragen je speelt, wat er met je gebeurt, hoe dat komt en hoe je je innerlijk krachtiger kunt gaan voelen, zodat je je weg –na een aantal gesprekken- weer zelfstandig kunt vervolgen.

Mensen kiezen voor mij als coach vanwege mijn ervaring binnen professionele organisaties, mijn rust en mijn betrokkenheid. Ik zet zowel mijn analytische als creatieve brein in om jou te helpen het hoogst haalbare uit jouw traject te halen. Ik bied de structuur waarbinnen jij tot inzichten kunt komen en houd de focus op de vertaling naar jouw praktijk, naar wat werkt voor jou in deze fase van je leven.

Mijn streven is altijd dat mijn coaching tot helderheid leidt om vervolgens besluiten te nemen en focus om in actie te komen.

Voor organisaties

Voor het optimaal functioneren en het ten volle benutten van iemands potentieel, zijn zelfkennis en zelfmanagement basisgereedschappen. Een reflectiemoment is waardevol voor de medewerker zelf, het bedrijf en het inhoudelijke werk. De ervaring leert dat mensen effectiever zijn voor de zaak, als ze persoonlijk beter functioneren. Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling bindt bovendien, je creëert loyale medewerkers die zich voor langere tijd aan jouw organisatie willen verbinden.

Wil je dat jouw medewerker zich verder ontwikkelt en zijn volle potentieel benut? Of gun je jouw medewerker een nieuwe loopbaanstap? Ik bied gestructureerde en effectieve coaching- en loopbaantrajecten.

 Naast individuele coaching, bied ik samen met Annemarie Reeuwijk ontwikkelaanpakken voor scale-ups en kleine tot middelgrote bedrijven.

Wij geloven erin dat aandacht voor talent nu en in de toekomst, essentieel is om succesvol te zijn en groei te realiseren. De huidige arbeidsmarkt vraagt om een pragmatische aanpak met visie. Met de juíste aandacht presteert je personeel beter, bind je hen langer aan je organisatie en benut je hun volledige potentieel. Dat zie je terug in je bedrijfsresultaat.

Wij bieden een aanpak die aansluit bij jullie praktijk. Altijd met de organisatiedoelstelling als startpunt, kijken we samen naar je personeelsbestand. We kijken naar wie je nu in huis hebt en wat je in de toekomst nodig hebt. We bepalen die doelgroepen waar de winst te behalen is. Vervolgens adviseren we over een aanpak die de gekozen doelgroepen gericht aandacht geeft. We adviseren over hoe dit te doen en helpen zo nodig ook bij het uitvoeren. We werken samen met HR en in opdracht van directie/RvB.

We zetten onze eigen praktijkervaringen vanuit grote, meer corporate ondernemingen in en vertalen die naar wat werkt voor jouw organisatie. Dit doen we omdat we graag als betrokken partner bijdragen aan een zichtbaar resultaat, om jou als leider te helpen jullie groei te realiseren.

Wil je weten wat dit concreet kan betekenen? Kijk dan naar een voorbeeldaanpak

 

Aanpak

Elke vraag en elk traject is uniek

Mijn aanpak is altijd gestoeld op drie pijlers: inzicht, vertaling en actie. Ervaring leert dat dit een aanpak is die werkt. Op deze manier vinden we voldoende diepgang om van daaruit in beweging te komen. Zelfkennis en zicht op een ruimer perspectief tonen je waar en hoe je de eerstvolgende stap kunt zetten.

In elk traject is er aandacht voor jouw kwaliteiten en drijfveren. Wat vind je vanzelfsprekend en wat doe je van nature? Ik nodig je daarbij uit om net iets verder te kijken dan je gewend bent en een andere bril op te zetten. Door aan te sluiten bij je kwaliteiten, waarden en drijfveren werken we aan wie jij bent. Automatische patronen komen aan het licht en worden opgeschud. Zijn deze nog effectief of kun je een alternatief toevoegen aan je repertoire?

Elke vraag en elk traject is uniek. En jij bent sowieso uniek. Uit mijn zorgvuldig samengestelde ‘’gereedschapskist’, kies ik dan ook die oefeningen en opdrachten waarvan ik denk dat ze jou gaan helpen. Zaken liggen dus niet op voorhand vast maar ik stoel mijn keuzes wel op bewezen coachtechnieken en modellen als systemisch werken, NLP en professionele loopbaancoaching.

 

Keuzes maken helpt voluit te leven

Al doende ontstaat inzicht van waaruit we de vertaalslag maken naar concreet gedrag in jouw dagelijkse praktijk, in deze fase van je leven. Vanuit dit inzicht kun je keuzes gaan maken, je eigen leven en loopbaan vormgeven. Keuzes maken geeft rust, helpt voluit te leven en zelf leiderschap te nemen.

Mijn stijl van coaching kenmerkt zich door een open houding en doortastende aanpak in een veilige setting: respectvol en zonder er doekjes om te winden ga ik het gesprek in. En we gaan aan de slag: middels oefeningen en huiswerkopdrachten werk je actief aan jouw coachvraag. Als het even kan, maak ik daarbij gebruik van beelden en associaties, om voorbij alle woorden en analyses, sneller tot de kern te komen, om scherp te krijgen waar het werkelijk om gaat.

Mijn voorkeur voor creatieve interventies komt voort uit mijn eigen drijfveren maar zeker ook omdat ik erin geloof dat dit een werkelijk nieuw perspectief kan bieden. Door het kiezen van een werkelijk andere invalshoek, kun je uit de ingeslepen groef van woorden en analyses komen en met een frisse blik naar je vraag kijken. Dit levert vaak verrassende inzichten op. En bovendien is het leuk!

SPREEKT DIT JE AAN?

Spreekt mijn aanpak en ervaring je aan?
Neem dan gerust contact met mij op;
dan bespreken we je wensen en mogelijkheden.

Vrijblijvend kennismaken?

Maak een afspraak
Stuur een mail06-53 63 1930

Contact

Britt Malcontent
Tel nr 06-53 63 1930

E-mail Britt@malcontent.nl

Postadres

Lange Voort 297
2343 CE Oegstgeest