Selecteer een pagina
coaching & loopbaanontwikkeling

VOOR WIE

Voor individuen

Voor professionals en leidinggevenden die om wat voor reden dan ook (even) vastlopen in hun loopbaan, die voelen ‘dat er iets moet veranderen’. Urgente en concrete vragen kunnen zijn; Ik val steeds terug in oude gewoontes en hoe doorbreek ik dat? Ik voel me gestrest en wil weer lekker in mijn vel zitten? Hoe kan ik in mijn huidige positie steviger functioneren? Of een vraag als wat wil ik nou echt?

Als coach bied ik een veilige omgeving waarin je je eigen verhaal kan vertellen. Door het stellen van vragen en door jou een spiegel voor te houden, maken we inzichtelijk met welke vragen je speelt, wat er met je gebeurt, hoe dat komt en hoe je je innerlijk krachtiger kunt gaan voelen, zodat je je weg –na een aantal gesprekken- weer zelfstandig kunt vervolgen.

Mensen kiezen voor mij als coach vanwege mijn ervaring binnen professionele organisaties, mijn rust en mijn betrokkenheid. Ik zet zowel mijn analytische als creatieve brein in om jou te helpen het hoogst haalbare uit jouw traject te halen. Ik bied de structuur waarbinnen jij tot inzichten kunt komen en houd de focus op de vertaling naar jouw praktijk, naar wat werkt voor jou in deze fase van je leven.

Mijn streven is altijd dat mijn coaching tot helderheid leidt om vervolgens besluiten te nemen en focus om in actie te komen.

Voor organisaties

Voor optimaal functioneren en het ten volle benutten van iemands potentieel, zijn zelfkennis en zelfmanagement basisgereedschappen. Een reflectiemoment is waardevol voor de medewerker zelf, het bedrijf en het inhoudelijke werk. De ervaring leert dat mensen effectiever zijn voor de zaak, als ze persoonlijk beter functioneren. Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling bindt bovendien, je creëert loyale medewerkers die zich voor langere tijd aan jouw organisatie willen verbinden.

Wil je dat jouw medewerker zich verder ontwikkelt en zijn volle potentieel benut? Of gun je jouw medewerker een nieuwe loopbaanstap? Ik bied gestructureerde en effectieve coaching- en loopbaantrajecten.

 Naast individuele coaching, bied ik samen met Annemarie Reeuwijk ontwikkelaanpakken voor MKB bedrijven. Wij begrijpen dat jij als MKB-ondernemer elke dag aan het jongleren bent met je tijd én de waarde inziet van aandacht besteden aan je mensen. Je hebt er alleen simpelweg de tijd niet voor. Wij bieden een programma waarmee we kostenefficiënt en concreet zorgen dat er gerichte aandacht is voor de ontwikkeling van jouw mensen en je organisatie. Vanuit onze ervaring met talent management en ontwikkeling kunnen we aansluiten bij wat werkt voor jouw organisatie. We werken als partner en gaan graag langere relaties aan met onze klanten. We geloven erin dat gerichte aandacht voor ontwikkeling van jouw mensen je een veel interessanter bedrijf maakt om voor te werken. Het levert motivatie en betrokkenheid op die je nodig hebt om verder te groeien. Het heeft bovendien ook nog ‘ns impact op het ziekteverzuim, de klanttevredenheid en je imago. 

 Benieuwd naar hoe onze aanpak er uit zou kunnen zien? 

 Kijk dan naar onze flyer en onze bouwstenen

 

Aanpak

Elke vraag en elk traject is uniek

Mijn aanpak is altijd gestoeld op drie pijlers: inzicht, vertaling en actie. Ervaring leert dat dit een aanpak is die werkt. Op deze manier vinden we voldoende diepgang om van daaruit in beweging te komen. Zelfkennis en zicht op een ruimer perspectief tonen je waar en hoe je de eerstvolgende stap kunt zetten.

In elk traject is er aandacht voor jouw kwaliteiten en drijfveren. Wat vind je vanzelfsprekend en wat doe je van nature? Ik nodig je daarbij uit om net iets verder te kijken dan je gewend bent en een andere bril op te zetten. Door aan te sluiten bij je kwaliteiten, waarden en drijfveren werken we aan wie jij bent. Automatische patronen komen aan het licht en worden opgeschud. Zijn deze nog effectief of kun je een alternatief toevoegen aan je repertoire?

Elke vraag en elk traject is uniek. En jij bent sowieso uniek. Uit mijn zorgvuldig samengestelde ‘’gereedschapskist’, kies ik dan ook die oefeningen en opdrachten waarvan ik denk dat ze jou gaan helpen. Zaken liggen dus niet op voorhand vast maar ik stoel mijn keuzes wel op bewezen coachtechnieken en modellen als systemisch werken, NLP en professionele loopbaancoaching.

 

Keuzes maken helpt voluit te leven

Al doende ontstaat inzicht van waaruit we de vertaalslag maken naar concreet gedrag in jouw dagelijkse praktijk, in deze fase van je leven. Vanuit dit inzicht kun je keuzes gaan maken, je eigen leven en loopbaan vormgeven. Keuzes maken geeft rust, helpt voluit te leven en zelf leiderschap te nemen.

Mijn stijl van coaching kenmerkt zich door een open houding en doortastende aanpak in een veilige setting: respectvol en zonder er doekjes om te winden ga ik het gesprek in. En we gaan aan de slag: middels oefeningen en huiswerkopdrachten werk je actief aan jouw coachvraag. Als het even kan, maak ik daarbij gebruik van beelden en associaties, om voorbij alle woorden en analyses, sneller tot de kern te komen, om scherp te krijgen waar het werkelijk om gaat.

Mijn voorkeur voor creatieve interventies komt voort uit mijn eigen drijfveren maar zeker ook omdat ik erin geloof dat dit een werkelijk nieuw perspectief kan bieden. Door het kiezen van een werkelijk andere invalshoek, kun je uit de ingeslepen groef van woorden en analyses komen en met een frisse blik naar je vraag kijken. Dit levert vaak verrassende inzichten op. En bovendien is het leuk!

SPREEKT DIT JE AAN?

Spreekt mijn aanpak en ervaring je aan?
Neem dan gerust contact met mij op;
dan bespreken we je wensen en mogelijkheden.

Vrijblijvend kennismaken?

Maak een afspraak
Stuur een mail06-53 63 1930

Contact

Britt Malcontent
Tel nr 06-53 63 1930

E-mail Britt@malcontent.nl

Postadres

Lange Voort 297
2343 CE Oegstgeest